Blog

Milyen a jó ingatlanos?

2024-06-19
Avagy ingatlanközvetítők NE kíméljenek!

Az ingatlanpiac dinamikus és komplex világában a jó ingatlanközvetítő aranyat érhet. Valamiért sok esetben mégis egyfajta szitokszóként, általános zárómondatként szerepel a hirdetések végén, hogy Ingatlanosok kérem ne keressenek. Írják ezt úgy, hogy sok esetben saját maguk sem tudják, mekkora szükségük lenne a segítségre és a professzionális, szakmai támogatásra. A Be My Home nyílt levelét az ingatlanosok védelmében itt olvashatod.

 

Ebben a cikkben pedig bebizonyítjuk, hogy úgy az eladók, mind a potenciális vevők számára kulcsfontosságú, hogy megbízható és tapasztalt szakemberrel dolgozzanak. Egy profi ingatlan értékesítő szakember ugyanis nemcsak az üzlet lebonyolításában segít, hanem számos apró trükkel és tanáccsal is hozzájárul a sikeres tranzakcióhoz. De milyen a jó ingatlanos, vajon miben rejlik az értéke? Nézzük meg részletesebben!

 

Az ingatlanközvetítő szerepe

 

Egy jó ingatlanos nem csupán közvetítő, hanem tanácsadó, stratéga és probléma-megoldó egy személyben. Ő az, aki átfogóan ismeri a helyi ingatlanpiacot, beleértve az aktuális árakat, trendeket és keresleti-kínálati viszonyokat. Megbízástól függően segít a vevőknek megtalálni a számukra legmegfelelőbb ingatlant, az eladóknak pedig a legjobb áron eladni a tulajdonukat.

 

Az sem mindegy, hogy lesznek-e egyáltalán releváns érdeklődők az ingatlanra. Egy jó ingatlanos professzionális hirdetéseket készít, ideértve a vágykeltő fotókat, videókat és a tartalmas bemutató szöveget-, amelyek vonzóvá teszik az ingatlant a potenciális vevők számára.

 

Nála nincs rossz kérdés

 

Ő az a személy, aki türelmesen és folyamatosan kommunikál az ügyfelekkel, válaszol a kérdéseikre, tájékoztatja őket az ügylet állásáról. Mivel kívülállóként és szakemberként rálát a folyamat egészére, hatékonyan tárgyal a vételárakról és a feltételekről. Célja az, hogy mindkét fél elégedett legyen. Bár nem jogász és nem is hitelközvetítő, egy kicsit mégiscsak ért ezen rokon területekhez, illetve van kapcsolata ügyvéddel, hitelügyintézővel, értékbecslővel és mesteremberekkel egyaránt.

 

Tippek, trükkök, praktikák az ingatlanközvetítő tarsolyában

 

A titok attól titok, hogy nem áruljuk el, de azért van pár olyan dolog, amit megoszthatunk Veled.

 

Az ingatlan eladásának egyik kulcsa a megfelelő kommunikáció. A jó ingatlanos gondoskodik róla, hogy az ingatlanról készült fotók és videók professzionális minőségűek legyenek, és a lehető legvonzóbb formában mutassák be. Dolgozik a home staging eszköztárával is, vagyis megtekintés és bemutatás előtt az ingatlan berendezésének és dekorációjának átmeneti átalakításával segíthet, hogy a lehető legjobban nézzen ki a potenciális vevők számára. A megtekintés alkalmával pedig a vevők élethelyzetének, igényeinek megfelelően mutatja be az ingatlant, hangsúlyozva annak bővítési, átalakítási lehetőségeit, amennyiben erre is igény lenne a vevőjelölt részéről.

 

Jól tudja azt is, hogy hogyan és hol érdemes hirdetni az ingatlant, hogy az a megfelelő célközönséghez jusson el. Ez magában foglalhatja az online hirdetéseket, közösségi média kampányokat, illetve a saját, befektetői körének informálását egy jó vételnek tekinthető lakásról, házról, telekről.

 

Készséggel segít az eladóknak reális árat meghatározni az ingatlanuk számára, figyelembe véve a piaci viszonyokat és az ingatlan különleges jellemzőit. Ez jelentheti azt is, hogy az eladó által meghatározott árnál magasabban tudja majd nyélbe ütni az üzletet!

 

Jól hangzik ugye? Még mindig szeretnéd, ha kímélnének az ingatlanosok?

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?
Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése