+36 (20) 334 6639

bemyhome@bemyhome.hu

HungarianHungarian
Állampapír vs. kislakások

Állampapír vs. kislakások

Az, hogy az új, 5%-os hozamot garantáló állampapír sikeres termék, már 2 hét tapasztalatából is egyértelműen kijelenthető, és még nagyon az elején járunk. Hogy milyen hatással is van ez a termék a befektetési célú lakásvásárlókra?

Szeretünk magunkból kiindulni… Ha én lakást vennék befektetési céllal, akkor ebben a kategóriában a másfél szobás kislakások azok, amelyeket a legkönnyebben ki lehet adni, így ezeket keresték a leginkább az utóbbi években, én magam is ilyet keresnék. A paneltől a tégláig és az új építés ingatlanokig, a budai területeken 30-45M Ft között lehetett az utóbbi időben ilyeneket találni. Ha számolunk az ezután befizetett 4%-os illetékkel és a 120-160 ezer Ft/hó várható bérleti díjakkal, valamint az SZJA 15%-os költségével, akkor ezen befektetések megtérülése már inkább a 20 év felé tendálnak, ami üzleti szempontból ma már nem túl jó döntés. Ezzel szemben az állampapír jelen akciós formája 5 év esetén, kamatos kamattal számolva már 27%-ot fizet kamatadó mentesen.

Így ma már valószínű én sem vennék ingatlant befektetési szempontok alapján, mert a matek ugyan egy nagyon száraz tantárgy, de tényeken alapul, és a tények makacs dolgok, ugyebár…

Úgy gondolom, elég rossz hírünk van a kislakásos tulajdonosok számára. A következő egy évben ebben a kategóriában mindenképpen árkorrekcióval számolhatunk.

A 60 nm-nél nagyobb lakások esetében még a „használt CSOK” pörgethet valamit az árakon, de a kislakások esetében ezzel a lehetőséggel nem számolhatunk.

Ettől izgalmas az ingatlanpiac: egy folyton változó környezet, amelyben otthonosan mozogni csak folyamatos tanulással, figyelemmel és alázattal lehet és érdemes.

Ha Önnek erre nincs ideje, forduljon hozzánk bizalommal.

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.