+36 (20) 334 6639

bemyhome@bemyhome.hu

HungarianHungarian
Eladnád ingatlanod? Segítünk!

Eladnád ingatlanod? Segítünk!

Ha úgy gondolod, hogy az ingatlanpiac csúcson van, ha a legjobb pillanatban szeretnél kiszállni és a lehető legtöbb nyereséget szeretnéd realizálni az ingatlanodon, ha úgy érzed, ehhez nagyobb rálátásra lenne szükséged, mert nem ez a szakmád, nem ezzel foglalkozol nap mint nap... Tegyünk egy próbát, bízzunk meg egymásban. :)
A kérdés így is nehéz, mert ahová továbblépnél, sanszosan szintén túlárazott.
Trendeket meghatározni, jóslásokba bocsátkozni mindig nagyon kockázatos, ezért ezt inkább a nagy fejlesztőkre bíznánk… Mindig mondom - mert mindig felmerülnek kérdések -, hogy varázsgömböm nincs, így arról érdemes beszélni inkább, milyen elképzeléseid vannak az ingatlanodról, milyen elképzeléseid és elvárásaid lesznek a következő otthonoddal kapcsolatban. A kérdés elég komplex, mert jelenleg eladója vagy egy ingatlannak, de, ha minden jól megy, akkor belátható időn belül keresője leszel a következőnek.
Muszáj tisztázni, hogy a jelenlegi ingatlanodnak mi a reális értéke, és az elképzeléseid reálisak-e vagy sem! Az egyik legnehezebb dolog érzelmekkel és egy élet munkájával kapcsolatban úgy kommunikálni, hogy a realitást mondjuk, és mégse sértsük meg a tulajdonost! Ezzel kapcsolatban is nagyon, de nagyon nehéz ma SZAKEMBERT találni! Megpróbálok segíteni ebben is. Hogyan ismered meg azt az ingatlanost, akivel érdemes együtt dolgoznod? Nos…
Az első és legfontosabb a te szempontodból, hogy mindig és szinte minden körülmények között elérhető legyen!
A másik, a kellő szakmai alázat, amit kiemelten fontosnak tartok!
Árazni egy ingatlant a mai piacon a legnehezebb, mert az utóbbi évek piaci emelkedése sokszor elképzelhetetlen mértékben túlárazott ingatlanok esetében is sikeres tranzakciókat eredményezett. Ugyanakkor a szakma írott és íratlan törvénye alapján, ha valamit túlárazunk, sokkal nagyobb az esély arra, hogy végül a piaci ár alatt adunk túl az ingatlanon.
Ilyenkor jönnek tulajdonosi oldalról az érvek: „Hallottam, hogy a szomszédban vagy a szomszéd utcában mennyiért adták el… stb. stb. stb.”. Sajnos ezekkel a tényekkel elég nehéz vitatkozni. Valóban repkedtek madarak az utóbbi években a budapesti lakáspiacon, de az a rossz hírem, hogy a mai árakon ez már egyre kevésbé jellemző, így a túlárazott ingatlanokat áruljuk, és nem eladjuk! Biztosan hallottál már erről, ez egy régi jól bejáratott közhely. Áruljuk vagy eladjuk? Zárójel: a közhely attól közhely, hogy igaz!
Nos, vissza a szakember kérdéshez: Pont az előbb említett okokból kifolyólag kell meghallgatnunk egymást, és közösen stratégiát kialakítanunk az eladási árról és folyamatról egyaránt. Ezen a ponton villámgyorsan kiderül valakiről, hogy jó SZAKEMBER vagy sem! Viselkedése, kommunikációja minden tekintetben rólad kell, hogy szóljon és az ingatlanodról! Persze nem árt, ha a feltett kérdésekre tudunk is válaszolni, akár a tulajdoni lapon szereplő terhekről, akár a tulajdonviszonyokról van szó. SZAKEMBERÜNK akkor csinálja jól, amit csinál, ha benned sorra merülnek fel a kérdések a folyamattal kapcsolatban, és ő megnyugtatóan válaszolni is tud, így fogod az egész tranzakció alatt biztonságban érezni magad!
Rád bízom, hogy milyen az emberismereted, DE!!! figyeld őt, figyeld az értékesítőt!! Tegyél fel neki kérdéseket a területről, a kínálatról, gyakorlatilag bármiről. Általában elég gyorsan kiderül, hogy számára a problémád megoldása az elsődleges, vagy csak a jutalék lebeg a szeme előtt. Sokat elárul, hogyan viszonyul hozzád, az ingatlanodhoz (amely valószínűleg a te vagy a szüleid élete munkája), ehhez feltétlenül szükséges a megfelelő tisztelet, a már említett alázat és természetesen a szimpátia.
Ezek után kérlek vedd a fáradtságot, hogy nézz rá a hirdetéseire, a kínálatára, a weboldalára.
A jó SZAKEMBER – ahogy azt már előző jegyzetemben is kifejtettem – egy adott területre koncentrál!
Fontos, hogy jó képek készüljenek a hirdetéshez, fontos, hogy mennyire lényegre törő és értelmes a szövegezés. Tudom, nem ez a szakmád, de, ha valakinek kifizetsz egy szemmel jól látható pénzösszeget az ingatlanod értékesítéséért, akkor jogosan lehetnek elvárásaid, elvégre pont azért bízod meg, mert nincs időd napi 20 ingatlanossal kellemetlen beszélgetéseket lefolytatni, ugyanakkor a lehető leggyorsabban, a legtöbb bevételt realizálva szeretnéd eladni az ingatlanodat. JOGOS!!!!
Fontos, hogy értse a motivációdat, fontos, hogy rá merd bízni az ártárgyalást, amihez feltétlen el kell jutnotok egy magasabb szintű bizalmi helyzetbe, hogy értsük, meddig mehetünk és mi a prioritási sorrend.
Sajnos ma már elég kockázatos a hangzatos, begyakorolt dumákat megkajálni.
Ahhoz, hogy ennek a szakmának megbecsülése legyen, ahhoz rátok, azaz az ügyfeleinkre is szükség van! Tudatos döntések, tudatos fogyasztás, még, ha csak egy szolgáltatásról is beszélünk. Rengeteg rémtörténettel találkoztam már, és elég nehéz ezekkel a berögzült sztereotípiákkal harcolni, folyamatosan azt bizonygatni, hogy márpedig mi ezt másképpen csináljuk!
Végül, de nem utolsó sorban, a JUTALÉK:
Ez egy elég necces téma, és nem lenne túl etikus tőlem, ha a nagy hálózatokat pocskondiáznám a 4-5%-os sikerdíjak miatt. Persze a rémtörténetek nagy része ezekhez a hálózatokhoz köthetők, de nem szabad elfelejteni, mekkora vízfejet kell eltartaniuk. Ha szánok rá időt, hogy kiválasszam tudatosan, kivel szeretnék együttműködni az ingatlanom eladásában, akkor meg lehet találni azt a céget, amelyik nem túl kicsi és nem túl nagy ahhoz, hogy biztos legyek benne, nem okoz problémát a hirdetésemet kellő mértékben kiemelni és szem előtt tartani, de a jutalék mértéke még belefér az általam elképzelt és elfogadott mértékbe.
Kevesen tudják, hogy ma horribilis pénzekbe kerül az ingatlanirodáknak a legnagyobb portálon ott lenni és szem előtt lenni.
Úgy gondolom, hogy a 2-3% közötti jutalék mértéke az, ami még egészséges és kifizethető ebben a szolgáltatási szektorban, természetesen a szerződés típusától függően.
Ne feledjétek, milliókat spórolhattok magatoknak, ha szántok kellő időt a megfelelő partner megtalálására, akivel nyugodt, biztonságos és sikeres együttműködésre számíthattok, így rengeteg bosszúságtól is megkímélhetitek magatokat, nem beszélve arról, ha bevált a SZAKEMBER, akkor az egy hosszútávú jó kapcsolat kezdete is lehet.
Sikeres eladást kívánunk, keressetek bizalommal!
Tekintsd meg kínálatunkat

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.