+36 (20) 334 6639

bemyhome@bemyhome.hu

HungarianHungarian
Ingatlant keresel? Segítünk!

Ingatlant keresel? Segítünk!

Őszintén nem csodálkozom azon, ha elveszve érzed magad. Csak ülsz a gép előtt, és elképedve látod az árakat… Azt figyeled, hogy az álmaid egyre távolabb kerülnek a lehetőségeidhez képest. Itt érkezünk meg az IDŐ tényező egyre nyomasztóbb fontosságához, még akkor is, ha egyébként úgy gondolod, hogy ráérsz.
Ingatlanokról beszélünk, ezeket a döntéseket elkapkodni nem lehet! Szinte hallom… A válaszom, hogy természetesen igazad van!
Én szeretnék időt spórolni neked!!! De nem a döntéssel kapcsolatban, hanem az anyagi helyzetedet, a mai kínálathoz, árakhoz viszonyított legjobb lehetőségekhez közelíteni, akár leszűkíteni.
Egy dologban biztos vagyok: teljesen határozott elképzeléseid és konkrét elvárásaid vannak a keresendő ingatlannal és az ingatlanossal szemben. Elvárásaid jogosak, az elképzeléseid már nem biztos.
Kezded kapiskálni, hogy mit is szeretnék elültetni a fejedben…
Keress egy olyan SZAKEMBERT, akivel átbeszélve az elképzeléseidet, rengeteg fölösleges kört spórolhatsz meg magadnak, ezzel időt és adott esetben milliókat spórolva.
Július 1-jétől ismét új szabályok alapján áraz a piac. Ha tartasz attól, hogy a tulajdonosok igyekeznek az újonnan bevezetendő „használt CSOK” támogatások értékét beépíteni az áraikba, akkor van egy rossz hírem. Ez borítékolható.
Az elmúlt évek tapasztalata alapján a jelenleg 10-15%-kal túlárazott budapesti piac ezzel a támogatással tovább pörgeti a sokak számára már így is megfizethetetlen árakat.
A kínálati oldalt hibáztatni a túlárazásért botorság lenne, mert amilyen ingatlanba tulajdonosunk menne tovább, szintén túlárazott, így érthető, ha viszonylag kevés rugalmasságot mutat az ártárgyalások során. Természetesen ez is motivációfüggő és minden esetben egyedi.
Ezen a ponton kell megjegyeznem, ha egy SZAKEMBER áll mögötted, nagyságrendekkel megkönnyítheti a dolgod, hiszen tisztában van a tulajdonos motivációjával, és – ha jól csinálja, amit csinál – minden bizonnyal bizalmi viszonyban is van a tulajdonossal.
El kell hinned, hogy ezen a piacon, ilyen elszabadult árak mellett nagyon sokat számít, hogy kire bízod a közvetítő szerepét!!!
Hogyan találsz jó szakembert?
- Senki sem érthet mindenhez, így azok az ingatlanosok, akiknek Balatontól, Balassagyarmatig, és Budapest összes kerületében vannak hirdetései, általában szerencse alapon értékesítenek. A jó szakember általában egy térségre koncentrál és erről a lehető legtöbb információval rendelkezik.
- Tisztában van az adott terület használt és új építésű áraival, mind a lakások vagy családi házak aktuális értékével.
- Mivel az érdeklődők általában megadott lokációban keresnek, ha szakembert találsz, akkor gyorsan választ kaphatsz, és elég sok időt megspórolhatsz magadnak, hogy az adott területen megtalálható-e az, amit keresel vagy sem.
- Ha találsz olyan hirdetést, ami tetszik neked – persze ezzel azt feltételezzük, hogy nem csak az ingatlan paramétereit figyeled, hanem magát a hirdetést is –, akkor érdemes az ingatlanos többi hirdetésére is rákeresni. Ha azt látod, hogy színvonalasak a hirdetések, jók a képek, lényegre törőek a leírások, és adott lokációban több ingatlant is hirdet az illető, akkor sanszos, hogy jó helyen jársz. :)
- Természetesen nem elhanyagolható tényező, hogy akinek ez szakmája és hivatása is, az az esetek 99%-ban elérhető vagy nem csak ígéri, hanem ténylegesen vissza is hív.
Ha ezeknek a paramétereknek megfelelően találkozol valakivel, aki nem csak hozzáértő, de esetenként akár szimpatikus is, javaslom ne engedd el!!! Ha jól csinálja amit csinál, akkor ő sem enged el téged!
Ilyen szituációkból lesznek a hosszú távú kapcsolatok, és ehhez még az sem feltétlen kritérium, hogy tőle vásárolj ingatlant.
Remélem, tudtunk segíteni néhány alapvető kritérium meghatározásában, amellyel időt spórolhatunk számodra.
Mi, a BeMyHome Ingatlanirodánál ebben a szellemben dolgozunk és igyekszünk ügyfeleinket maxiálisan kiszolgálni.
Tekintsd meg kínálatunkat!

Hozzászólások (0)

    Új hozzászólás

    Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.