Blog

Az ingatlanos egy napja

2024-06-26
Kedves Naplóm! Mostantól minden nap leírom, mi mindent csinálok, mert egyszerűen nem értem, miért suhannak el a napok extra sebességgel.

6:30 Megszólal az ébresztőm. Megszólal a kutya, aki az ébresztőt ugatja, majd én, aki a kutyát. Szerencse, hogy nincs szomszédom, különben már kilakoltattak volna. Mondjuk ingatlanos vagyok a Be My Home Ingatlanirodánál, tehát tudnám, mit és honnan vegyek, de a pszichológus sem kérdezi meg magától, hogy hogy vagyok ma és mit gondolok…

 

6:35 Csukott szemmel állok a teraszon, a kutya lehozott sétálni. A mobil kétségbeesetten szundizik a hálóban (értsd üvölt). A kutya megugatja, majd rájön, hogy nem jön senki és inkább felássa a kertet. Ugyanitt kerti munkákat vállalunk.

 

7:00 Alvázmosás a kutyának, majd a számítógép bekapcsolása következik. Ezt követi a kávégép. A kutya kikapcsolta a számítógépet, én újra bekapcsolom (a gépet) és kizárom a kutyát. Őt sajnos nem lehet kikapcsolni, pedig néha jó lenne.

A hirdetésfigyelővel indítom a napot. Ez a kedvenc részem, mert még nem csörög a telefonom 10 percenként, kávézhatok és közben képbe kerülök a területemen lévő új ingatlanokról, figyelem az árakat, az emelkedést, a csökkenést, úgy általában a piacot. Fontos, hogy képben legyek, mert minden kérdésre válaszolnom kell.

 

8:00 A kutya metakommunikációja egyértelműen arra utal, hogy be akar jönni. Engedek neki, vonítással a háttérben nem lehet telefonálni. Mindjárt beindul a nap, így gyorsan megnézem az emailjeimet.

 

8:30 Felébredtem, így végre én viszem le a kutyát, majd gyors zuhany következik. Megszólal a telefon, a nap első hívása. Elkészülök, biznisz puccba vágom magamat, mert ma szerződéskötés is lesz.

 

9:30-12:00 Ingatlan bemutatások egy érdeklődővel, aki házat keres a környéken. 3 házat nézünk meg, én vezetek, egyfolytában beszélünk, de megtalálta az igazit. Jövő héten szerződünk is!

 

12:30 Ebédidőmet a körmösnél töltöm, aki lassan maga is profi ingatlanos lesz, mert végig hallgatja, ahogyan telefonban eladok egy III. kerületi újépítésű ingatlant. Ez a saját projectünk. Az ügyfél el sem akar jönni megnézni, befektető, tudja, hogy nálunk a Be My Home-nál minden újépítésű project átadásra is kerül, így már utalni is akarja a foglalót. Nagy nehezen rábeszélem, hogy azért nézze már meg! Belemegy, de csak miattam, hangsúlyozza, majd foglal is egy időpontot a szerződésre.

 

13:00 Még mindig a körmösnél. Amíg a kezemet csinálja is telefonálok, fél kézzel eszem, majd, amikor mindkét kezem a lámpában van, a körmös etet szánalomól, mert fél, hogy éhen halok. A szendvics a körmös érdeme, aki kiküldte a kozmetikust a szomszéd kisboltba, nehogy leessek a székről éhemben. A nyomorult mérleg miért nem mutatja, hogy ennyit éhezem???

 

14:00 Végzek a körmösnél, aki a végén már a reszelővel fenyeget, ha még egyszer felveszem a telefont. Közben 5 nem fogadott hívásom és számtalan üzenetem érkezik. Elfelejtek fizetni, de a körmös kedvesen rám üzen, hogy utalhatok is.

 

14:15. Kutyaszellőztetés és fejsétáltatás. Nem! Fordítva!

 

15:30. Be My Home Iroda, ahol a legjobb a kávé és a legszuperebb a társaság. Kezdődik a nap siker része: adásvételi szerződés intézése, megbeszélés az ügyvéddel és a hitelügyintézővel, a vevővel, valamint az eladóval. Tisztázzuk ki, mit és hova küldjön el (de ne melegebb éghajlatra). Papírok, fizetési ütemezés egyeztetése, tulajdoni lap, az ingatlan tartozékai, a birtokbaadás és minden egyéb amitől közeledünk a mindenki számára boldogító megoldás irányába. Azt érzem, hogy egy boksz zsák vagyok (de legalább a körmeim szépek) a vevő, és az ügyfél között. Mindenki nekem mondd el mindent, az infókat szűrve átadom. Egyszerre vagyok coach, üzletasszony és pszichológus. A 3 ötvözetének neve: ingatlanos.

 

18:00 Újra itthon. A kutya kiviszi magát amíg én magamhoz térek. Pihenés gyanánt egy kis emailezés (2 órán keresztül) plusz telefonálás. A kutya kizárta magát, vagy úgy döntött elköltözik. Kajával kompenzálom. Közben emailen elküldöm az új érdeklődőknek az új ajánlatokat.  

Hogy miért tart olyan soká egy telefonbeszélgetésem, hogy óráim mennek el ezzel? Felhív valaki, érdeklődik, de nem ismerem. Infókat gyűjtök, hiszen úgy tudok segíteni Neki, ha tudom, pontosan mire vágyik, milyen élethelyzetben van. Egyedülálló vagy családos, esetleg családalapítás előtt áll? Tudnom kell, miben van, hogy lássam, mik a lehetőségei. Lehet, hogy nemcsak a kiválasztott ingatlan jöhet szóba? Meglátjuk, megoldjuk, meglesz.

 

19:30 10 perc csend, mi történt? Ja, a kutya repülő módra állította a telefont. Azt hiszem megtanítom kaját rendelni, ha már ennyire okosan kezeli a telefont.

Újabb hívás jön, nem rosszkor? Engem mindig jókor hívsz, készen állok, hiszen az ingatlanos sosem alszik. Vagy legalábbis megnézi, hogy kivel.

 

22:00 Emailek megint, de legalább nem mondhatom, hogy a kutyának sem hiányzom. Ő itt szuszog már egy órája, hogy hatkor fel tudjon kelni, hiszen valakinek az ébresztőt is fel kell ugatnia!

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?
Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése