Blog

Ingatlanos poén szótár

2024-07-18
Ingatlant értékesíteni nagyon nem könnyű, ezért javasolt hozzá egy ingatlanos.

Arról, hogy hogyan telik egy ingatlanközvetítő napja, itt írtunk korábban, sőt, egy nyílt levél is született az ingatlanosokkal kapcsolatosan, amely ide kattintva érhető el.

 

Sokszor olvashatóak a neten kacagtató hirdetések, de néha a vicc sokszor igaz, és erre már csak akkor jön rá a potenciális vásárló, ha már megtekintette a lakást. Újabb pont a Be My Home ingatlanosoknak, hogy ők alapból nem visznek olyan helyre, amely nem felel meg a keresési preferenciáidnak…

 

Lássuk az ingatlan szleng szótárat:

 

- Kedves ékszerdoboz

 

Az ékszerdobozok kicsik és sötétek, így azonnal bukik is ez a szövegrész, amelyet zömmel az egyterű, 25-35 nm-es, belvárosi, nem túl jó állapotban lévő bárházak garzonjaira utalnak.

 

- Közepes állapotú

 

Egy állapot vagy jó, vagy rossz, közepes állapot ebben az esetben sajnos a teljesen felújítandó ingatlant jelenti, amely "Tele van lehetőségekkel".

 

- Felújítandó lakás, tele lehetőségekkel

 

Magyarul a teljes pusztulat, amely tégláig lebontva még talán egyszer eléri a vágyott megjelenést, azonban igazi pénznyelő: sokszor a munkálatok közepette érik a tulajdonost váratlan kiadások, amelyek súlyos összegekkel terhelik meg a renoválás költségvetését. Ez sok esetben, a lakás méretétől függően több millió forint is lehet. Mai árakon egy teljes felújítás költsége könnyedén elérheti a 400.000ft/nm-t is, így érdemes kalkulálni.

 

- A város szívében

 

Amely sok esetben annyit jelent, hogy a bulinegyedben, annak tőszomszédságában, vagy zajos helyen található a meghirdetett ingatlan. Előnye lehet, hogy jó a közlekedés, hátránya, hogy minden bizonnyal fizetős a parkolás, de legalább nincs is parkolóhely, illetve a csöndes, nyugodt pihenés nyitott ablaknál nem valószínű.

 

- Befektetésnek kiváló

 

Vagyis tényleg csak az jöjjön, aki nem akar itt lakni, de hosszú- vagy rövid távú kiadásra keres olcsó "ékszerdobozt" a "város szívében", ellenkező esetben sírva rohan majd haza.

 

- Retró építészeti megoldásokkal

 

Ez zömmel a "Felújítandó lakás, tele lehetőségekkel" testvér hirdetése, amely jelentheti az ötvenes évekből megmaradt konyhabútort, a linóleumot, vagy a metlakit, tehát csupa olyan megoldást, amely lehet, hogy valóban retró és sokan szeretik, de a többség azért már haladt a korral.

 

- Minden megtalálható sétatávon belül

 

Nos, a sétatáv, mint olyan azért elég tág fogalom, mert sok helyre el lehet jutni gyalog, de nem mindegy, hogy ki mennyit bír... Érdemes inkább konkrét adatokat megadni, pl: autóval 5 perc a vonatállomás, gyalog 15 perc alatt megközelíthető.

 

- Fejlesztések előtt álló településen

 

Vagyis a lehetőség adott csak, és nem a tények. Ha ilyet olvasunk egy hirdetésben és tetszik is az ingatlan, akkor érdemes a helyi önkormányzatnál érdeklődni, hogy azok a fejlesztések meddig állnak, vagy az erre vonatkozó tervek léteznek-e egyáltalán.

Cikkünk szubjektív megfigyelésen alapszik és hamarosan folytatása is lesz, amelyben elmondjuk, milyen is egy jó ingatlan hirdetés!

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?
Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése