Blog

Home Staging: az ingatlan eladás művészete

2024-07-30
Az ingatlanpiac dinamikája folyamatosan változik, és az eladók számára kihívást jelenthet, hogy kiemelkedjenek a versenytársak közül.

Az egyik leghatékonyabb stratégia, amellyel növelheted az ingatlan vonzerejét és értékét, a home staging. De mi is az a home staging, és hogyan járul hozzá az ingatlan sikeres értékesítéséhez? Ebben a cikkben eláruljuk!

 

Home staging

 

A home staging lényege, hogy az ingatlant olyan állapotba hozzuk, amely a lehető legtöbb potenciális vásárló számára vonzó. Ez az eljárás magában foglalja az otthon dekorációjának, bútorainak és kiegészítőinek átrendezését, valamint esetenként kisebb javítások elvégzését. A cél az, hogy az ingatlan tágasabbnak, világosabbnak és otthonosabbnak tűnjön, ezáltal segítve a vásárlókat abban, hogy elképzeljék, hogyan élhetnének az adott térben.

 

Kell ez nekem?

 

A válasz egyértelmű, hiszen kutatások szerint a stílusosan berendezett és rendezett ingatlanok gyorsabban találnak gazdára. A vonzó megjelenés segít abban, hogy az ingatlan jobban megmaradjon a potenciális vásárlók emlékezetében. A jól kivitelezett home staging növelheti az ingatlan piaci értékét is. Igen, jól olvasod, a vásárlók simán készek akár magasabb árat fizetni egy olyan ingatlanért, amely már az első pillanatban pozitív benyomást kelt bennük. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt sem, hogy az ingatlanhirdetések ma már nagyrészt az interneten zajlanak, így a professzionálisan berendezett és fényképezett ingatlanok nagyobb eséllyel vonzzák a vásárlók figyelmét az online platformokon.

 

A home staging folyamata

 

Az első lépés az ingatlan alapos felmérése. A stager, vagyis a home staging szakértő megvizsgálja az otthon minden helyiségét, és felméri, hogy milyen változtatások szükségesek a vonzóbb megjelenés érdekében. Ezt követően a szakértő kidolgoz egy részletes tervet, amely tartalmazza a javasolt javításokat, dekorációs elemeket és bútorok átrendezését.

 

A terv jóváhagyása után következik a kivitelezés. Ez magában foglalhat festést, kisebb javításokat, bútorok áthelyezését, illetve új dekorációs elemek beszerzését. A staging befejezése után az ingatlant gyakran professzionális fotósok fényképezik le, hogy a legjobb oldalát mutathassák meg az online hirdetésekben.

 

A home staging a BeMyHome-nál

 

A home staging népszerűsége folyamatosan növekszik, és egyre több ingatlanos és eladó ismeri fel az ebben rejlő lehetőségeket. Ezt mi is felismertük a BeMyHome csapatával, hiszen valljuk, hogy az ingatlanpiac versenyhelyzetében a home staging hatékony eszközzé válhat, amely segít az ingatlanok gyorsabb és magasabb áron történő értékesítésében. A technológiai fejlődés, mint például a virtuális staging, tovább bővíti a lehetőségeket, lehetővé téve az ingatlanok online bemutatását még a fizikai staging előtt.

 

Válassz professzionális ingatlanértékesítési csapatot akkor is, ha vennél, de abban az esetben is, ha eladnál: szakértő ingatlanközvetítőink készséggel állnak rendelkezésedre!

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?
Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése