Blog

Az ingatlanok szerepe az életszakaszokban 2. rész

2024-09-27
Élethelyzet változások miatti lakásvásárlások

Az életünk különböző szakaszaiban eltérő igényeink és prioritásaink vannak a lakhatás terén. Fiatalon a városi pezsgés, a karrier és a társasági élet a legfontosabb. Az Életváltozás miatti lakásvásárlásokról ebben a cikkben írtunk korábban, és ahogy ígértük, most folytatjuk a témát.

Ha megtaláltad a párodat, akkor nem sokkal később a családalapítás és a gyerekek nevelése kerül előtérbe, míg idősebb korban a nyugalom, a könnyen fenntartható otthon válik meghatározóvá. Az ingatlanvásárlás során érdemes figyelembe venni ezeket az életszakaszokat, hiszen egy jól megválasztott lakás nemcsak otthont, hanem biztonságot és kényelmet is nyújt a mindennapokban. Ebben is segíthet ingatlanosod, akinek egy napját korábban ebben a cikkben mutattuk be.

 

Családalapítás: nagyobb ingatlanok, zöldövezeti lakások

 

Amikor elérkezik az esküvő és a családalapítás ideje, újabb változások állnak be a lakhatási igények terén. Egyre több pár dönt úgy, hogy a belvárosi nyüzsgést felváltja a külvárosi nyugalomra, ahol a gyermekneveléshez ideálisabb környezetet találnak. A családi házak, ikerházak és a nagyobb alapterületű lakások kerülnek előtérbe, hiszen a gyerekek számára szükség van helyre, ahol szabadon játszhatnak.

A külvárosi kerületek és az agglomeráció vonzereje ebben az életszakaszban különösen nagy. A friss levegő, a zöld környezet, a kert és az ingyenes parkolás mind olyan előnyök, amelyekért szívesen cserélik le a belvárosi életet, ráadásul sok esetben egy belvárosi ingatlan árából, külső kerületekben vagy agglomerációban akár családi házat is tud vásárolni a pár. Azok, akik nagyvárosban nőttek fel, gyakran keresnek olyan helyet, ahol a gyermekeik biztonságos, családbarát környezetben nevelkedhetnek. Ingatlanosod segít majd az esetleges családtámogatások kapcsán is, hiszen kapcsolatrendszerének köszönhetően a generál kivitelezőn keresztül a lakberendezőn és a kertészen át a hitelügyintézőig szinte minden társszakma szakértőivel van élő és jó kapcsolata.

 

Vissza a gyökerekhez: kisebb lakás, nyugodt élet

 

Ahogy telnek az évek, és a gyermekek felnőnek, elhagyják a szülői házat, ismét újraértékelődik az otthon mérete. A nagy családi ház, amely egykor tele volt élettel és zsivajjal, hirtelen túl nagynak és üresnek tűnhet. Ilyenkor sok idősödő pár dönt úgy, hogy kisebb lakásba költözik, ahol könnyebben fenntarthatják az otthonukat, illetve ahol nyugodtabban élhetik nyugdíjas éveiket.

Ez a változás gyakran anyagi szempontok miatt is előnyös lehet. Az eladásból származó pénzösszeg egy részét megtakaríthatják, vagy a gyermekeiknek adhatják, ezzel támogatva őket a saját életútjukon. Emellett a kisebb lakás fenntartási költségei is alacsonyabbak, így több pénz maradhat a nyugdíjas élet kényelmesebbé tételére, utazásokra, hobbi tevékenységekre.

 

Ne feledd, az ingatlanvásárlás során érdemes figyelembe venni ezeket a tipikus életszakaszokat, hiszen egy jól megválasztott lakás nemcsak otthont, hanem biztonságot és kényelmet is nyújt a mindennapokban. Amennyiben lakást vennél, vagy eladnál, kérd a Be My Home Ingatlaniroda segítségét, hiszen mi tudjuk a választ minden ingatlannal kapcsolatos kérdésre.

 

Eladó ingatlana van,
vagy épp ingatlant keres?
Adja meg adatait és segítünk!

Az Adatkezelési tájékoztatót elolvastam és elfogadom.
Üzenet küldése